West Coast Swing. Danskurser – Dansklasser med Ann-Charlotte Vacker erbjuder West Coast Swingkurs

Privata kurser i West Coast Swing för: 

  • Danspar
  • Dansklubb
  • En grupp personer

Passar exempelvis på födelsedagsfester eller en temadag där ni vill ha dans till 2000 talets pop musik.

Boka din instruktör i west coast swing här

Instruerande

Hos oss får du alltid en teknik utlärd av kompetenta och erfarna instruktörer. Samtliga instruktörer har stor vana vid möten av människor, vilket skapar en fin och trivsam stämning i gruppen.

Teknik

Vi lär ut grunderna i West Coast Swing och tillhörande grundfigurer och på mer avancerade klasser tillkommer flera figurer och mer ingående teknikträning.  I förningen lägger vi mycket vikt vid kroppsförning och konstant kontakt. Dansen grundsteg går på 6 taktslag och kan dansas till både snabb och långsam musik. Rymiken i steget kan varieras.

Kort om dansen: 

West coast swing (wcs) är en pardans med rötter i lindy hop. Dansen kännetecknas av ett elastiskt utseende som är resultatet av en teknik som använder kompression (eng. compression) och uttänjning (eng. stretch) när föraren vill ändra riktning på följarens förflyttning. Ett par som dansar west coast swing dansar inom sin egen yta eller ficka (eng. slot) på dansgolvet, till skillnad från andra danser där dansparet rör sig runt på dansgolvet i en så kallad dansriktning. Dansen tillåter i stor utsträckning att både föraren och följaren improviserar sina steg och rörelser. West coast swing kan dansas till olika tempon på musiken samt till olika musikgenrer som exempelvis r&b, hiphop, blues och pop

Sugen på att lära dig dansa mer WCS? Hör av dig till Wanna Dance för mer frekventa veckokurser och helgkurser.

Varmt Välkomna!

Ann-Charlotte Vacker
Dansklasser

West Coast Swingkurs Danskurser Dansklasser Ann-Charlotte Vacker West Coast Swing