Blueskurs: Dansklasser med Ann-Charlotte Vacker håller sporadiskt kurser i Bluesdans och Blues Fusion*.

Instruerande

Hos oss får du alltid en teknik utlärd av kompetenta och erfarna instruktörer. Samtliga instruktörer har stor vana vid möten av människor, vilket skapar en fin och trivsam stämning i gruppen.
På våra blueskurser vill vi skapa en bra känsla och upplevelse där teknik och glädje är i fokus och blandas på ett naturligt sätt.

Bluesdans

Vi tycker att det är viktigt med en tillåtande atmosfär där vi laborerar med individuella uttryck och variationer av de steg och figurer som lärs ut. I Bluesdans har följaren en stark position med stor möjlighet till egna initiativ. Den teknik som lärs ut är en fin föra och följa-teknik som bygger på såväl kroppsförning (kinestetisk) som visuell förning, i vilken vi bjuder in till olika figurer och rytmikvariationer.

  • Improviserade rörelser som inspireras av musikens rytmer
  • En avslappnad grundad hållning, något framåtlutad hellre än upprätt
  • Ett individuellt sätt att uttrycka dansen I kroppen oavsett om du för eller följer, dansar ensam eller i par
  • En stark följar-roll med stor möjlighet till egna initiativ

Blues Fusion – Blueskurs

På dessa kurser så blandar vi bluesdansen med swingdans och tango för att få en större dynamik och variation av figurer. Vi dansar dock enbart till bluesmusik.

Nivåer

Det finns endast 2 nivåer – basnivå och fortsättningsnivå. Eftersom Bluesen är en mycket kreativ dans så kan man absolut ha glädje av att gå basnivån även om du redan dansar blues. Den är mer att ses som blues basic där vi jobbar med den bas som ligger till grund för bluesen.

Vill ni ha en specialsydd kurs som passar just dig eller er som par, rekommenderar vi privatlektioner. Känner du dig osäker på vilken nivå du ska gå så går det jättebra att kontakta oss för en konsultation.

 

Varmt Välkomna!

Ann-Charlotte Vacker
Dansklasser

 

*Blues Fusion –  Bluesdans med inslag av Swing och Tango, vilket ger en nyare typ av bluesdans som innehåller mer flow och figurvariationer.