Ann-Charlotte Vacker

Sedan barnsben har jag under många år dansat flera olika typer av dans, störst fokus var på jazzbalett och showdans. Därefter följde en flerårig dans utbildning på Lasse Kühlers dansskola. Genom åren så har jag avverkat flertalet instruktörsutbildningar och 2 stycken domarutbildningar samt sidodömt vid ett antal tävlingar i Sverige.

Lindy Hop år 1996 var min första pardans. Denna dans kom jag att utöva flitigt under kommande år. Dansen förde mig sedan upp på tävlingsgolvet i Bugg år 2000 där jag och min dåvarande danspartner snabbt gick upp i Vuxen A-klass och rankade oss bland top 10 i Sverige. Ett par år senare började vi också tävla i boogie woogie där vi tog oss upp till internationell nivå.

Under mina år som dansinstruktör har jag undervisat i bugg på flera av landets dansklubbar samt dansskolor på alla nivåer. Läger, helgkurser och veckokurser, allt från nybörjare till tävling i Sverige och i Finland. Jag undervisade även Finska landslaget under en period.

Numera utbildar jag även blivande dansinstruktörer, både i form av ledarutbildningar samt instruktörsutbildningar och tränarutbildningar. Jag är certifierad utbildare under Danssportförbudet i bugg, boogie och Lindy.

Att instruera är för mig otroligt inspirerande – jag vill få andra att ”uppleva”” sin dans !”
– Dans är ytterligare ett fantastiskt sätt att uttrycka sig på =)