Instruerande foxkurs

Hos oss får du alltid en aktuell förningsteknik utlärd av kompetenta och erfarna instruktörer. Samtliga instruktörer har stor vana med möten av människor, vilket skapar en fin och trivsam stämning i gruppen.

På våra foxkurser vill vi skapa en bra känsla och upplevelse där teknik och glädje är i fokus och blandas på ett naturligt sätt. På grundnivåerna undervisar vi i mindre grupper, vilket ger instruktörerna stor möjlighet att ge dig personlig feedback.

Förningsteknik

Vi använder oss av en teknik som baseras på foxtrotens grundstenar såsom flyt i dansriktning, promenad, egen balans och en klassisk positionering som kan varieras från nära med mycket kroppskontakt till en kontakt där paret har lite luft mellan föraren och följaren. Fattningen kan varieras på flera olika sätt, vi startar med en klassisk fattning där förarens vänster hand håller i förarens höger hand. Denna fattning kan varieras inom paret. Grundsteget bygger i grunden på foxtrotens Slow Slow Quick Quick och varieras sedan mellan olika antal slow-steg och quick-steg beroende på hur musiken låter och dansarens egna känsla.

Dansklasser lär ut en klassisk variant av fox där flyt i dansriktningen ligger som bas. På våra mer avancerade kurser så hittar man olika foxvarianter såsom ”fox with a touch of foxtrot”, swingfox, boogiefox, fox with a touch of tango samt foxcoast. En aktuell förningsteknik som passar såväl för socialdansgolvet som på tävlingsgolvet. Se nedan för mer information om respektive fox-stil.

Nivåer

Oavsett om du är nybörjare eller superavancerad socialdansare, så har vi något som passar för dig. Vår kompetens sträcker sig över alla nivåer och dansstilar och därför har vi också kunskapen att blanda in olika danser i foxen. Våra instruktörer är utbildade inom respektive dans som de instruerar i, vilket innebär att om instruktören blandar in exempelvis tango i foxen, så behärskar denne både foxtrot och tango, vilket ger instruktioner med hög kunskapsnivå i respektive variation.

Vill ni ha en specialsydd kurs som passar just dig eller er som par, rekommenderar vi privatlektioner. Känner du dig osäker på vilken nivå du ska gå så går det jättebra att kontakta oss för en konsultation.

Coaching

Tränar du med en specifik partner och vill ha coaching mot nya mål?

Med en personlig coach så kan ni utvecklas både som par och som individer. Vi har erfarna instruktörer som jobbar med mental coaching, här får ni högklassig guidning till nya erfarenheter.

Har du fastnat i din personliga dansutveckling, eller känner du oro när du ska dansa socialt?

Oavsett vilka funderingar du har så är du välkommen att kontakta oss.

 

Olika fox stilar på våra kurser: 

Fox with a touch of foxtrot

Precis som rubriken beskriver så är innehåller denna kurs den sociala fox som dansas på dansbanan idag och vi kryddar den med det som är grunden till fox – dvs. foxtrot och dess klassiska hållning, flyt i dansriktning, teknik för att skapa drivet, olika klassiska figurer som finns till grund för den fox som finns idag 100 år efter att den kom till Sverige. Denna kurs innehåller en fantastisk tidsresa från foxtrotens intågande i Sverige 1920 fram tills nutid. Vi lyssnar och dansar till tidsenlig musik och provar på figurer och varianter från olika årtionden. Se mer info om foxtrot här.

FoxCoast

Dansen är ett, av oss, påhittat namn som symboliserar en blandning av vår sociala fox och dansen West Coast Swing med dess sega riktningsändringar och öppna figurer med mycket kroppsförning och flöde. Figurerna är hämtade och inspirerade av dansen WCS och och vävs in i en foxdans med mycket flow, dansanthet och body lead

Se video när Robert och Ann-Charlotte dansar FoxCoast.

SwingFox/BoogieFox/BluesFox

En blandning av vår sociala fox och dansen Lindy-Hop, Boogie Woogie eller Blues. Här dansar vi fox till, blues, jazz eller rock’n roll och lägger in figurer och stegvariationer som förekommer i respektive genre.

Fox with a touch of Tango

Vi blandar in lite tangofigurer och känsla i den sociala foxen. Se mer info om tango här.

Varmt Välkomna!

Ann-Charlotte Vacker
Dansklasser