Nivåer för danskurser Bugg, Fox. Foxcoast och Bluesdans. För Dansklasser med Ann-Charlotte Vacker

 

Nivåer i Bugg

Bugg Nybörjare

Du behöver ingen tidigare kunskap – kursen fokuserar på Buggens grunder med en aktuell förningsteknik och figurer. Vi rekommenderar att du går denna nivå 2-3 gånger innan du går Bugg Fortsättning. Är du osäker kan du fråga instruktören vilken nivå du befinner dig på.

Bugg Fortsättning

Du behärskar baskunskaperna i bugg med grundteknik och figurer såsom höger och vänsterrotation med både hållen och fri fattning, kanske har du gått Bugg Nybörjare flera gånger. Här bygger vi vidare med fler basfigurer och figurer i dansriktning och mer förningsteknik.

Bugg Social / Bugg Medel

Du behärskar grunderna i bugg samt dansar med lätthet på socialdansgolvet och har inga problem att föra eller följa olika partners på dansgolvet. Fokus på dessa kurser varierar stort, gå in på respektive kurs för att läsa om innehållet.

Bugg Avancerad

Här förutsätter vi att du har en mycket bra koll på buggens grunder och teknik, såsom föra/följa, rotationer, musikanpassning och stegvariationer. Du har flera års erfarenhet av bugg både på kurs och på dansgolvet och har inga problem att föra eller följa olika partners på dansgolvet. Fokus på dessa kurser varierar stort, gå in på respektive kurs för att läsa om innehållet.

Bugg Tävling

Denna nivå riktar sig till dig som tänk börja tävla eller redan är en tävlingdansare. Här vänder vi oss till alla nivåer och ålderskategorier från ungdom till seniorer. Fokus på dessa kurser är uppdelat på Mental Träning, Förningsteknik, Presentationstekik, Musikalitet, Bedömningskriterier och annan information som berör dig som tävlar. Här anmäler man sig i par.

 

Nivåer i Fox

Fox Nybörjare

Du behöver ingen tidigare kunskap – kursen fokuserar på Foxens grunder och dansriktning. Vi ger dig kunskapen om foxens ursprung foxtrot och lär dig därefter hur du kan variera denna. Du får också lära dig vändningar och rotationer. Vi rekommenderar att du går denna nivå 2-3 gånger innan du går Fox fortsättning. Är du osäker kan du fråga instruktören vilken nivå du befinner dig på.

Fox Fortsättning

Du behärskar baskunskaperna i fox och kan göra en höger och vänsterrotation, kanske har du gått Fox Nybörjare några gånger. Här fortsätter vi jobba vidare med förningsteknik och går in på fler variationer av grundbeteendet och takt, rotationer och dansfattningar.

Fox Social / Fox Medel

Du behärskar grunderna i fox samt dansar med lätthet på socialdansgolvet och har inga problem att föra eller följa olika partners på dansgolvet. Fokus på dessa kurser varierar stort, gå in på respektive kurs för att läsa om innehållet.

Fox Avancerad

Här förutsätter vi att du har en mycket bra koll på foxens ursprung, grunder och teknik, såsom, balans, föra/följa, rotationer åt båda hållen, musikanpassning och taktvariationer. Du har flera års erfarenhet av fox både på kurs och på dansgolvet och har inga problem att föra eller följa olika partners på dansgolvet. Fokus på dessa kurser varierar stort, gå in på respektive kurs för att läsa om innehållet.

 

Nivåer i FoxCoast

FoxCoast Clinic I
Du behöver kunna fox/foxtrot på en medelnivå och du känner dig bekväm med att byta partner samt dansa på socialgolvet. Du behöver inte ha någon kunskap i West Coast Swing
FoxCoast Clinic II 
Här förväntas du ha god kunskap i fox/foxtrot samt gått FoxCoast Clinic I – baskursen alternativt ha tagit en grund kurs/provat på WCS eller ha mycket bra teknisk kunskap i fox.
FoxCoast Clinic III 
Du har gått Fox Coast Clinic II minst en gång, alternativt ha dansat flera kurser i WCS, + har mycket stor vana av fox/foxtrot

Nivåer i Bluesdans

Blues Basic
Du behöver ingen kunskap alls inom blues – men det är en fördel om du har dansat någon annan pardans tidigare
Blues Fortsättning
För att känna dig bekväm på denna nivå så behöver du ha erfarenhet av socialdans samt gått flertalet kurser i Blues
Välkomna till danskurser, privatlektioner och coaching!
Nivåer Stockholm Danskurser Privatlektioner Coaching Dansklasser Ann-Charlotte Vacker Bluesdans Fox Foxcoast Bugg