Danskurser och Dansklasser med Ann-Charlotte Vacker erbjuder Lindy hopkurs

 

Privata kurser i Lindy-Hop för: 

  • Danspar
  • Dansklubb
  • En grupp personer

Passar exempelvis på födelsedagsfester eller en temadag där ni vill ha dans till 20 – 30 – 40 tals musik.

 

Boka in oss för kurs i Lindy-Hop

 

Instruerande

Hos oss får du alltid en teknik utlärd av kompetenta och erfarna instruktörer. Samtliga instruktörer har stor vana vid möten av människor, vilket skapar en fin och trivsam stämning i gruppen.

 

Teknik Lindy hopkurs

Vi lär ut grunderna i Lindy-Hop och tillhörande grundfigurer och på mer avancerade klasser tillkommer flera figurer och mer ingående teknikträning.  I förningen lägger vi mycket vikt vid kroppsförning och konstant kontakt. Dansen grundsteg går på 8 och 6 taktslag och kan dansas till både snabb och långsam musik. Rymiken i steget kan varieras.

 

Kort om dansen Lindy Hop

Lindy hop är en swingdans från New York i USA. Dansen skapades i Harlem på 1920- och 1930-talen, som en utveckling ur Charleston och i princip alla andra danser som de dansande kände till. Traditionellt dansas lindy hop till swingmusik. Danstempot kan variera från mycket snabbt till mycket långsamt. Dansen kan vara både spontan och, oftast vid uppvisningar, koreograferad. Det viktiga är att dansarna har en dynamik med varandra och med musiken. Dansen är fri för improvisation där både förare och följare kan påverka dansen

 

Sugen på att lära dig mer Lindy-Hop? Se fler frekventa kurser på Swedish Swing och på Chicago75 

 

Varmt Välkomna!

Ann-Charlotte Vacker
Dansklasser