Dansinstruktörer

Ann-Charlotte Vacker, Johan Berg, Robert Johansson, Thomas Svensson, Anneli Blom, Torgny Lindbäck. Dans i Stockholm. Lindy Hop, Boogie, Tango, Fox, Bugg.

Dansinstruktörer, Ann-Charlotte Vacker, Johan Berg, Robert Johansson, Thomas Svensson, Patrik Rowinski, Anneli Blom, Torgny Lindbäck. Dans i Stockholm. Lindy Hop, Boogie, Tango, Fox, Bugg.

Ann-Charlotte Vacker

Sedan barnsben har jag under många år dansat flera olika typer av dans, störst fokus var på jazzbalett och showdans. Därefter följde en flerårig dans utbildning på Lasse Kühlers dansskola. Genom åren så har jag avverkat flertalet instruktörsutbildningar och 2 stycken domarutbildningar samt sidodömt vid ett antal tävlingar i Sverige.

I pardans började jag med Lindy Hop 1996. Denna dans kom jag att utöva flitigt under kommande år. Dansen förde mig sedan upp på tävlingsgolvet i Bugg år 2000 där jag och min dåvarande danspartner snabbt gick upp i Vuxen A-klass och rankade oss bland top 10 i Sverige. Ett par år senare började vi också tävla i boogie woogie där vi tog oss upp till internationell nivå.

Under mina år som dansinstruktör har jag undervisat i bugg på flera av landets dansklubbar samt dansskolor på alla nivåer. Läger, helgkurser och veckokurser, allt från nybörjare till tävling i Sverige och i Finland. Jag undervisade även Finska landslaget under en period.

Att instruera är för mig otroligt inspirerande – jag vill få andra att ”uppleva”” sin dans !”
Dans är ytterligare ett fantastiskt sätt att uttrycka sig på =)

Dansinstruktörer, Ann-Charlotte Vacker, Johan Berg, Robert Johansson, Thomas Svensson, Patrik Rowinski, Anneli Blom, Torgny Lindbäck. Dans i Stockholm. Lindy Hop, Boogie, Tango, Fox, Bugg.

Johan Berg

 

Han är född och uppväxt i Karlstad i en familj med mycket sång, musik, dans och det sociala livet. Genom åren har han provat på många olika former av dans vilket han starkt rekommenderar då rörelse till musik är fantastiskt härligt. På repertoaren finns Gammeldans, linedance, jazz, show, street, hip hop, salsa, boogie woogie, lindy hop, bugg och fox/foxtrot. Johan har tävlat i bugg och har socialdansat i ca 15år.  

Utöver de vanliga danserna brukar han med glimten i ögat berätta om att han dessutom kör både flossa, jerusalema, gagnam style och fuldans!  

Nästan varje kväll under 4 års tid showade han på Mamma Mia The Party på Tyrol i Sthlm Förutom det har han dansat på andra scener i såsom Sommarkrysset, Diggiloo och Grammisgalan.

Johan är grym på musikens uppbyggnad, med en stor erfarenhet som DJ under väldigt många år, så har han skaffat sig ett otroligt stort kunnande inom musik.  Vill man ha hjälp med att klippa låtar till koreografier så är Johan rätt person att anlita. Ni hittar Johan och flera av hans andra professioner på hans hemsida, där kan ni också läsa mer om hans jobb som skådespelare och evenemangsvärd. 

Går man på danskurs med Johan som instruktör får man garanterat en fantastiskt bra kurs med mycket skratt blandat med grym pedagogik. Han har förmågan att se varje individ och vart just den befinner sig på sin resa för att lära sig mer. 

Johan berg undervisar i bugg och fox på alla nivåer men just nu främst nybörjare och fortsättning, man hittar honom på grupplektioner och helgkurser, och man kan boka honom för privatlektioner eller privatkurs för mindre grupper.

Kurser: Nybörjarkurser och Fortsättningskurser i Bugg och Fox. Samt privatinstruktör, Maila info@dansklasser för bokning

Hemsida: https://johanberg.nu/

 

“Det är viktigt med glädje, har man kul, så lär man sig lättare!

Johan Berg 

Ann-Charlotte Vacker

Robert Johansson

Med en naturlig fallenhet för dans och instruerande levererar han både på socialdansgolvet och som instruktör. Robert har dansat i 30 år, och med otaliga timmar på discogolvet, zumbaklasser och socialdansgolvet för pardans, så har han samlat på sig en enorm erfarenhet i flertalet danser Fox, foxtrot, lindy, west coast swing och bugg.

Han pratar ofta om vidden av att hitta sitt egna rörelsemönster genom att träna på individuella danser såsom jazz, eller zumba-klasser. Den egna träningen är grunden till att bli en bra dansare.

Robert instruerar i Bugg, Fox, WCS och FoxCoast och detta alltid med glimten i ögat, en stor portion humor och en ödmjuk pedagogik.

Dansinstruktörer, Ann-Charlotte Vacker, Johan Berg, Robert Johansson, Thomas Svensson, Patrik Rowinski, Anneli Blom, Torgny Lindbäck. Dans i Stockholm. Lindy Hop, Boogie, Tango, Fox, Bugg.

Thomas Svensson

har 30 år av dansande i bagaget, och med ett gediget förflutet i Swingdansgenren har han hunnit med att undervisa i samtliga swingdanser såsom Lindy, Boogie Woogie, Charleston, Stepp, Bugg, Slowdrag och Foxtrot. På mitten av 90-talet började Thomas tävla i Lindy och Boogie på Nationell nivå samtidigt som han var med och framträdde i showgruppen Crazy Legs.

Thomas har fortsatt att utveckla sin danskunskap och har sedan flera år tillbaka dansat Tango. Hans styrka som instruktör är givetvis hans breda danskunskap och förningsteknik, men framförallt så har han förmågan att applicera det han gör på den sociala scenen och visar då att dans är oändligt, variationerna tar aldrig slut.
Thomas brinner för Bluesdansen som enligt honom blir en ”smältdegel”, en möjlighet att mixa alla olika dansformer. Thomas egna ord ” …dance until you drop”. Thomas instruerar i Bugg, Fox, Lindy-Hop och Blues, med sin passion för dans och ett ödmjukt sätt så charmar han deltagarna varje gång han undervisar.

Joel Johnsson

En naturbegåvning inom dans, med både instruerande och tävling i bagaget. Med en otrolig känsla för musik och främst dansbandseran så laborerar denna norrlänning med rytmer och förningstekniska utmaningar. Joel instruerar i både bugg och foxtrot/fox, och Lindy-Hop, honom finner man främst på helgevent tillsammans med Ann-Charlotte Vacker, han har bland annat medverkat på det stora sommarlägret Sverige dansar vid ett flertal tillfällen. Joel utövar flera fox-stilar såsom norrlandsfox, swingfox och traditionell foxtrot. Hans entusiasm sprider sig i gruppen och med sin utstrålning och norrländska charmar han de allra flesta deltagarna.

Joel är döpt efter en dansbandssångare då hans far älskade dansband, han har jobbat som kock och kökschef i många år i kroglivet. Han gillade inte alls dansbandsmusik från start, men blev övertalad att åka med på en mara utanför Umeå. Kom dit onykter och med förutfattade meningar och fick knappt dansa. Men av någon anledning åkte han dit kvällen efter och då helt nykter, dansade hela kvällen och sen var han fast.

Idag älskar han dansband och kroglivet har han lämnat bakom sig.

Anneli Blom 

En otroligt erfaren och medveten instruktör med många danser i bagaget. Utöver sitt mångåriga instruerande så har hon dessutom kammat hem flera pokaler på tävlingsgolvet.

Starten som dansare började i en folkdansgrupp där även hennes föräldrar var med.

Vid 10 års ålder började hon dansa i Douglas Dansskola och redan vid ringa 12 års ålder började hon som hjälptränare under ”Våga stuffa”- eran. 15 år gammal gick hon ut på olika dansbanor runt om i Stockholm och dansade då mest Gammeldans och Foxtrot, men kort därefter kom hon i kontakt med buggen.

Anneli har hållit kurser på flertalet dansskolor och företag runt om i landet och driver numera ett eget företag under namnet Dansamera.nu.

På ett mycket pedagogiskt sätt coachar hon deltagarna igenom all dansteknik. Hon ser det lilla i tekniken som gör den stora skillnaden. Utan några problem hanterar hon såväl nybörjare som avancerade dansare.

Anneli kan du möta på valslektionen, bugg eller foxlektionen, hon är bekväm i både förar-och följarrollen och behärskar dem i alla danser. Du kan boka Anneli för privatkurs i Alla gammeldanser, Vals/Bröllopsdans, bugg och fox/foxtrot. Boka Anneli genom att maila info@dansklasser.se

Torgny Lindbäck

Denna grymt erfarna instruktören och dansaren har sysslat med dans i 35 år och har varit aktiv tävlingsdansare med ett tjugotal SM-titlar inom bugg och rock´n rolldanser. Torgny har dessutom dom senaste 11 åren varit medarrangör till Sveriges största dansläger i Västervik. Man kan hitta honom som tränare på flertalet dansklubbar i Sverige samt i en par-konstellation med Ann-Charlotte Vacker där de håller kurser under namnet HOW2DANCE

Torgny undervisar i bugg, boogie woogie, lindy-hop, rock’n roll, foxtrot, både grupper och privatlektioner.
Hans passion för att lära ut dans till alla åldrar och nivåer speglar sig i det lättsamma och mycket pedagogiska sättet han undervisar på.

Torgnys paroll är att ” Alla kan, bara nån visar hur” Dansa är att leva…