“ALL dans börjar inifrån – dans är därför inte bara teknik och utövande, det är något mycket djupare och det börjar inom var och en av oss.”

För Patrik är dans som att ha ett intimt samtal med en annan människa. Ju bättre vi talar desto bättre dansar vi. Därför har det blivit ett av hans största intressen, att fördjupa sitt lärande i vad som skapar den där fina kontakten och flödet i dansparet, det som gör att dansparet upphör att vara två individer och rör sig som en enhet. Enligt Patrik så uppstår detta genom två delar, där den ena handlar om ren dansteknik, att förstå sin egen kropp och hur man kan använda den för att förmedla vad man vill till sin partner och den andra delen handlar mer om vår självmedvetenhet och förmåga att kunna vara följsamma och lyhörda till vår partner.

Hans styrka som instruktör är mycket engagemang och kreativitet. Han söker ständigt nya sätt att hjälpa de han instruerar att ta nästa kliv i sin dansutveckling.

Just nu så instruerar han i bugg och foxtrot men han har också ett stort intresse av lindy, west coast swing och blues. För Patrik är egentligen alla stilar dans och bygger på samma principer och grunder. Förstår man grunderna så kan man i princip dansa vilken dansstil som helst. Det är just detta som är hans största intresse, att fördjupa sig och förstå grunderna på ett djupare plan. På socialgolvet blandar han ofta flera stilar. Han menar att det är inte han som bestämmer – det är musiken, känslan och ögonblicket som avgör.

Utöver dansen har han också en gedigen utbildning och erfarenhet som mental coach. Detta innebär att när du möter honom så får du också en instruktör som kan hjälpa dig med olika mentala hinder som du upplever sätter käppar i hjulet för dig. Känner du att du specifikt vill jobba med det mentala så är det enklast om du anlitar honom för en privatlektion. På det sättet bestämmer du själv över vad vi ska lägga fokus på under er tid tillsammans.

Patrik instruerar i bugg, fox och dance-awareness, med sin människokännedom, lyhördhet och glädjefulla person så blir han en mycket populär instruktör.